Tillbaka
2023-11-27

Lindvallen Restauranger <3 Herbox

Kanske har du sett en nyhet på våra toaletter, en stilren liten låda som installerats på väggen? Vad är det för ­något? Säg hej till Herbox, ett exempel på en ­aktör som tar kvinnors väl­befinnande på allvar och löser ett förbisett behov.

Året var 2021, entreprenörerna Linn Rosenqvist och Hanna Lauste fick en vision – ingen ska behöva känna sig stressad eller begränsad på grund av bristen på tillgång till mensskydd.

– Det är ett grundläggande behov som hälften av befolkningen har någon gång i livet. Det borde vara lika självklart med mensskydd som det är att hitta toalettpapper på offentliga platser, berättar Hanna.

Utifrån den insikten skapade de företaget Herbox. Automaterna tillverkas i Sverige och har en smart distributionslösning som gör det möjligt att erbjuda gratis mensskydd på ett smidigt, hygieniskt och hållbart sätt i offentliga miljöer.

– Alla dispensers innehåller mensskydd från 100 procent ekologisk bomull, det kändes viktigt för oss för att värna om både kropp och miljö.

Idag finns Herbox på tusentals toaletter runt om i Sverige och Europa, allt ifrån kommuner, skolor, företag och idrottsföreningar har installerat automaterna i sina lokaler. Nu är även Lindvallen Restauranger med på den listan.

– Det är fantastiskt att Lindvallen Restauranger hakar på ­förändringsresan! Det visar att de är en modern aktör som värnar om såväl inkludering som trygghet. Vi hoppas ­initiativet inspirerar fler verksamheter i området att följa deras exempel och göra mensskydd tillgängliga för alla som behöver dem, avslutar Hanna.