Tillbaka
2023-11-27

Från snötäckta backar till gröna höjder

Många associerar Sälen med vinterlandskap, snötäckta fjäll och pulserande skidbackar. Men när snön smält bort och dagarna blir längre förvandlas vinterparadiset till en sommaroas fylld med äventyr – från svindlande rodelåk till klätteräventyr och skidåkning på konstgräs.

Sälen har introducerat en helt ny upplevelse med SkiStars Mountain Coaster på Valleberget i Lindvallen. Ta plats i rodeln och förbered dig för en färd som kommer att få ditt hjärta att klappa snabbare. Med en maxhastighet på cirka 40 kilometer i timmen sveper du genom en bana som sträcker sig över 860 meter, där 550 meter är ren utförsåkning. Du får chansen att åka två varv utan uppehåll, vilket garanterat ger en adrenalinkick för små och stora.

För de som söker vertikala utmaningar, har SkiStar, i samarbete med Högt & Lågt, skapat en klätterpark vid Svansjön i Lindvallen. Med nio olika banor som varierar i svårighetsgrad finns något som passar alla, oavsett tidigare klätter­erfarenhet. Parken erbjuder elva ziplines, varav tre sträcker sig över Svansjöns skimrande yta.

I Sälen är skidåkning inte längre bara förbehållet de kalla vintermånaderna. Med SummerSki kan besökare nu uppleva känslan av skidåkning året om. På Valleberget i Lindvallen breder en 7 000 kvadratmeter stor åkbar yta ut sig – klädd i konstgjort gräs som efterliknar snöns glid. Dä ä bar å åk!

På jakt efter en fartfylld upplevelse som får det att pirra i magen? Då är Mountain Tube något för dig. Här åker du ned för en backe i en gummiring och kan välja mellan fem olika banor, varav två erbjuder svängar som garanterat kommer att öka spänningen.