LAGER, STOUT & FJÄLLDIMMA
IDÉN FÖDDES 2008 när Gustav Grill & Bar byggde ut med en pubdel med tydligt ölfokus. Grundaren Pelle Hoffman började experimentera hemma, och 2012 startades Sälens Fjällbryggeri. Först i restaurangen, 2017 flyttades verksamheten till egna lokaler.
HÄR BRYGGS HANTVERKSÖL med hög kvalitet och smakbredd, från klassisk lager till fruktig suröl och kraftig stout. Fjällmiljön hedras i namn som Norrsken, Fjälldimma och Snöstorm.
– Vi brygger brett och vill göra öl som är smakrika och komplexa, men inte svårdruckna. De ska passa både ölexperten och nybörjaren, säger Pelle. Ölet finns att hitta på Systembolaget och på flera restauranger i Sälenfjällen.
– Restaurangerna här hjälps åt och ser varandra som kollegor, gemenskapen märks även för gästen, säger han. Framöver ligger fokus på att skala upp, samtidigt som man fortsätter presentera säsongsöl och unika one-offs – då får experimentlustan flöda fritt.
Läs mer om Sälens Fjällbryggeri på https://salensfjallbryggeri.se/