Vem är den där Majken egentligen?!

Historien om Faster Majken

Faster Majken logo anno 1991

Anno 1991

Majkens Sylta startades 1991 i det hus som idag ligger mittemot Experium i Lindvallen mot skidbackarna till. Vi som var där på den tiden minns syltan som ett härligt avslappnat ställe med rutiga dukar, god prisvärd mat och den röjigast afterskin på fjället. Idag är huset en värmestuga med Majkens Take Away i botten, och Majkens Sylta har sen några år tillbaka flyttat in i Experium. 

Men vem är egentligen den där Faster Majken? Enligt hennes egen historia så föddes hon i Transtrand en bit utanför Sälen, och levde fattigt i en familj med massor av syskon. Drömmen om stjärnglans och Hollywood väcktes dock tidigt, och via Stockholm och Rom tog hon sig snart över Atlanten och till Hollywood. Efter en sväng via Singapore och Mexico blev dock längtan hem till Sälen för stor för dalkullan Majken. Hon återvände hem och startade restaurangen Majkens Sylta i Lindvallen. 

Idag lever restaurangen som ni vet kvar i Majkens anda, men självaste Faster Majken är det ingen som har sett på flera år. Och vem vet – kanske blev äventyrslusten och längtan efter glamour för stor för Majken. Kanske flydde hon tillbaka till Amerika och lever där som lyxhustru i LA? Kanske driver hon en ny sylta i karibien? Ingen vet säkert…

Majkens egna berättelse

MAJKEN JOHANSSON