Sommar på Topprestaurang Snögubben i Sälen

Öppet alla dagar 26/6-13/8
11.00-16.00 (Lunchmeny fram till 14.30)
Varmt välkommen!

På toppen av Gustavbacken i Lindvallen i Sälen hittar du Topprestaurang Snögubben. En vacker timmerstuga med fantastisk utsikt över fjällen. Vi har gott om sittplatser inomhus samt en utomhusveranda för fina dagar. Vi serverar lunch, fika & våfflor i Sälen i sommar. 

Lunch

Vi serverar lunch alla dagar i veckan i vår restaurang. På menyn hittar du rätter som gulasch, fisksoppa, Caesarsallad, kalvköttbullar, lyxig tunnbrödsrulle, matiga smörgåsar & sallader. Ingen bordsbokning behövs. Lunchmenyn serveras till kl. 14.30, efter detta finns det mackor, glass, våfflor och fika.

Fika Sommar Snögubben

Fika

Hos oss kan du ta en fikapaus under vandringen eller cyklingen. Vi serverar varm choklad och kaffe av olika slag, bakverk, bullar och smörgåsar.

Våfflor

Njut av en krispig våffla och utsikt över Sälenfjällen. Snögubben serverar våfflor med Skagenröra eller olika sorters sylt & grädde. Sylten kokar vi själva. Våffeljärnen går varma fram till kl. 15.00.

Så här tar du dig till Restaurang Snögubben:
Barn i sommarlift sommar Snögubben

Sittlift

Med sittliften Gustav Express i Lindvallen tar du dig enkelt upp och ner till Snögubben på toppen. Biljett till liften köper du av Skistar. Läs mer här.

Vandra upp sommar Snögubben

Vandra

För den som är pigg går det utmärkt att vandra upp för Gustavbacken till Snögubben. Det går även bra att promenera upp till Snögubben från Sälfjällstorget & Sälfjällstangen. Runt om Snögubben finns flera vandringsleder. Här tipsar vi om några av dem:

Cykla upp sommar Snögubben

Cykla

Med mountainbike tar du dig till Snögubben via vandrings- och cykelleder. Du kan även vandra Kari Traa leden från Experium. Det går även att cykla upp till Snögubben från Sälfjällstorget & Sälfjällstangen. Hos Skistar hittar du en karta över området här.

Att göra i närheten av Snögubben:
Stensjön soligt webbild

Stensjön

Utanför Snögubben hittar du en vandringsled till Stensjön, en lätt och lite kortare tur på 3 km tur och retur som passar hela familjen. På väg till sjön vandrar du bitvis på spänger och grusad led, och efter 1,5 km kommer du fram till Stensjön med sina fina stenformationer. Om du vill fika vid sjön så kan du köpa fika på Snögubben och ta med. Tänk bara på att endast lämna dina fotspår efter dig på fjället!

Bike Park Trail

Vid foten av Gustavbacken ligger en Bike Park där alla oavsett ålder och erfarenhet kan leka och utveckla sin cykling. I anslutning till den ligger även Valles Cykelled som förbinder Bike Park med Cross Country lederna borta vid Experium.

Downhill

Gustavbacken är centrum för downhill cykling i Sälen! Liftpass köper du hos Skistar. Energipåfyllning som lunch, fika glass och dricka kan du få hos oss på Snögubben.

Varmt välkommen till Topprestaurang Snögubben!
Tips på fina vandringsleder:

Topprestaurang Snögubben  –  0280-443 06  –  bokabord@lrab.se  –  Gustavtorget Lindvallen Sälen

Mail

telefon

adress

öppettider