Sommar på Topprestaurang Snögubben i Sälen

Öppet alla dagar 25/6-15/8
11.00-16.00
Varmt välkommen!

På toppen av Gustavbacken i Lindvallen i Sälen hittar du Topprestaurang Snögubben. En vacker timmerstuga med fantastisk utsikt över fjällen. Vi har gott om sittplatser inomhus samt en utomhusveranda för fina dagar. Vi serverar lunch, fika & våfflor i Sälen i sommar. 

Lunch

Vi serverar lunch alla dagar i veckan. På menyn hittar du rätter som rimmad lax, fisksoppa, Caesarsallad, köttbullar, matiga smörgåsar mm. Ingen bordsbokning behövs.

Fika Sommar Snögubben

Fika

Hos oss kan du ta en fikapaus under vandringen eller cyklingen. Vi serverar varm choklad och kaffe av olika slag, bakverk, bullar och smörgåsar. Du kan även låna en ryggsäck och termos och ta med dig fika upp på fjället.

Våfflor

Njut av en krispig våffla och utsikt över Sälenfjällen. Snögubben serverar våfflor med olika sorters sylt. Sylten kokar vi själva.

Så här tar du dig till Snögubben:
Barn i sommarlift sommar Snögubben

Sittlift

Med sittliften Gustav Express i Lindvallen tar du dig enkelt upp och ner till Snögubben på toppen. Biljett till liften köper du av Skistar. Läs mer här.

Vandra upp sommar Snögubben

Vandra

För den som är pigg går det utmärkt att vandra upp för Gustavbacken till Snögubben. Det går även bra att promenera upp till Snögubben från Sälfjällstangen. Runt om Snögubben finns flera vandringsleder. Här tipsar vi om några av dem:

Cykla upp sommar Snögubben

Cykla

Med mountainbike tar du dig till Snögubben via vandrings- och cykelleder. Det går även att cykla upp till Snögubben från Sälfjällstangen.

Att göra i närheten av Snögubben:
Stensjön soligt webbild

Stensjön

Utanför Snögubben hittar du en vandringsled till Stensjön, en lätt och lite kortare tur på 3 km tur och retur som passar hela familjen. På väg till sjön vandrar du bitvis på spänger och grusad led, och efter 1,5 km kommer du fram till Stensjön med sina fina stenformationer. Om du vill fika vid sjön så kan du köpa fika på Snögubben och låna ryggsäck och termos av oss.

Skills Area

Vid foten av Gustavbacken ligger en ny skills area där alla oavsett ålder och erfarenhet kan leka och utveckla sin cykling. Nyhet för i år är Valles Cykelled som förbinder Skilla Area med Cross Country lederna borta vid Experium.

Easy Ride

Nyhet för i år är en trail-led som heter Easy Ride. Den går från toppen av Gustavbacken och Snögubben och du kan åka i den med en vanlig mountain bike.

Varmt välkommen till Topprestaurang Snögubben!
Tips på fina vandringsleder:
Meny Café

Topprestaurang Snögubben  –  0280-443 06  –  bokabord@lrab.se  –  Gustavtorget Lindvallen Sälen

Mail

telefon

adress

öppettider